Bu haber :16/09/2020 13:52 Tarihinde Eklendi 2252 Kez Okundu

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EBA DESTEK NOKLARINI ZİYARET ETTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan GÜMÜŞ, İlçe de oluşturulan EBA Destek noktalarını ziyaret etti. Ziyarette Şube Müdürleri  Ayhan YILMAZ ve Recep KABAŞ eşlik etti.

GÜMÜŞ; 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim yöntemi ile başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılında evinde bilgisayar veya internet bulunmadığından dolayı uzaktan eğitime katılma imkânı bulunmayan öğrenciler için İlçemizde 26 okul ve Halk Eğitim Merkezinde olmak üzere toplam 27 EDN (EBA Destek Noktası) kurulduğunu, öğrencilerimizin kurulan EDN ile uzaktan eğitime erişim imkanına kavuşacağını belirterek ilerleyen zamanda yeni EBA Destek Noktaları oluşturulmaya devam edileceğini söyledi.

GÜMÜŞ; "Salgının etkileri de tüm dünyada devam ediyor. Böylesi bir dönemde eğitim öğretim uzaktan eğitim yöntemiyle, uzaktan öğretim araçlarıyla devam ediyor. Bakanlığımızın aldığı kararla tüm Türkiye'de 21 Eylül itibariyle okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul birinci sınıflar düzeyinde eğitim öğretime yüz yüze başlamış olacağız" dedi.

Okullarda tüm hazırlıkların tamamladığını söyleyen GÜMÜŞ, "Eğitim öğretim yılına tüm okullarımız özellikle okul öncesi ve ilkokullarımız gerek mesafelerini ayarlamak gerekse temizlik şartlarını ayarlamak suretiyle şu an itibariyle hazırlar. Biz bu hafta tüm arkadaşlarımla beraber tüm sahayı gezeceğiz. Tüm hazırlıkları yerinde gözlemleyeceğiz" dedi.