Bu haber :04/08/2020 11:51 Tarihinde Eklendi 1745 Kez Okundu

Tarımda İlk Hasadını Topladı

Safranbolu'da belediye tarafından kurulan seralarda üretilen sebzeler, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşıyor.

Seralarda yetiştirilen sebzeler, ihtiyaç sahiplerinin sofralarına aş olarak gidiyor.

Belediye Başkanı Elif Köse'nin tarım üretimi hedefi doğrultusunda ata tohumlarıyla Safranbolu maniye domatesi, salata, biber, kabak, fasulye ve patlıcan gibi temel gıdalar yetiştirildi. Seralarda yetiştirilen sebzelerle ilk olarak ihtiyaç sahiplerine yapılan yemek yardımının ana maddelerini karşılarken, üretilen ürünlerle de yerli tohum bankası kurulması hedefleniyor.

Korona virüs (Covid-19) salgının sonrası süreçte "tarım okulu" açılarak dileyen vatandaşların doğru tarım yapabilmesi için destek sağlanacak. Belediye Başkanımız Elif Köse, yaptığı açıklamada, bahçeyi Kadın Kooperatifi ile birlikte bir yıllığına kiraladıklarını söyledi. Amaçlarının tohum bankası ve tarım okulu kurmak olduğunu ifade eden Başkan Köse, "Safranbolu'daki vatandaşlarımızın toprakla buluşmasını sağlamak. Bu bilinci gençlerimize, çocuklarımıza yerleştirmek, üretmenin önemini anlatmak istiyoruz. Belediyeler, belediye başkanları her konuda olduğu gibi tarım konusunda da öncü ve lider olmalı. Bizde bunu misyon olarak aldık, bir karış bile toprağımız boş kalmasın, değerlensin, üretilsin istiyoruz" dedi.

Başkan Köse ayrıca; “Seramızdaki ilk hasadımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Kadın gücüyle, işbirliğiyle gerçekleşen seralarımızda, atalık tohumlarla yetişen bu sebzeler ihtiyaç sahiplerimize 'aş' oluyor. Dışarıdan sebze almadan, tasarruf sağlayarak kendi kontrolümüzde en kaliteli ürünleri kullanıyoruz. Tohum bankamız ve tarım yapan-yapmak isteyen vatandaşlarımız için Tarım Okulu projemiz yolda.

Üstelik yakında Hayır Çarşısı bünyesinde kurulacak Sosyal Market'ten "Halk Kart" uygulamamızla alışveriş yapılabilir.

TARIM, ÜRETİM, İSTİHDAM yolunda bize inandığınız için teşekkür ediyorum” yorumunda bulundu.