Bu haber :23/07/2020 15:16 Tarihinde Eklendi 3243 Kez Okundu

Kurban Bayramı İçin Mezarlıkların Bakımını Yapılıyor

Vatandaşların bayram öncesi ve bayram süresince en yoğun olarak ziyaret ettiği mekânlar arasında gelen mezarlıklar, Safranbolu Belediyesi  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince temizlenerek  daha güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Mezarlıkları Kurban Bayramı’na hazırlayan belediye ekipleri, mezarlıklarda kuruyan otları, dikenleri, atılan çöp ve katı atıkları temizliyor.

 

Mezarlıkların bakım çalışmasının düzenli olarak yapıldığını ancak her bayram öncesi de temizlik ritüeli haline getirdiklerini belirten  Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu süreçte kabir ziyareti yapacak  vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları noktasında da uyardı. Başkan Köse, “Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile halkımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz bir ortamda gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarımızı sürdürürken  mezarlık girişlerimize arefe gününden itibaren el dezenfektanlarımızı yerleştiriyoruz.

 Lütfen kendinizi riske atmayın. Bu yıl biraz daha temkinli ve sosyal mesafe kurallarına  uyarak kabir ziyaretleri yapalım” dedi.