Bu haber :02/06/2020 15:44 Tarihinde Eklendi 1872 Kez Okundu

Vali Gürel, Bağ-Essan Sanayi Sitesi Pazartesi Duasına katıldı.

Vali Fuat Gürel, 1977 yılında kurulan Bağ-Essan (Bağkur Esnafları) Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren esnafların geleneksel hale getirdiği Pazartesi duasına katıldı.

Bağ-Essan Sanayi Sitesi Küçük Sanayi Camiinde gerçekleşen dua programına Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen ve sanayi sitesi esnafları katıldı.

İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı bereket duasının ardından esnaflara hayırlı işler dileyen Vali Gürel, “Haftanın ilk günü yapmış olduğunuz işe başlama  duasında sizlere eşlik etmek için kurum amirlerimiz ve Birlik Başkanımız ile birlikte buradayız. İnşallah güzel bir hafta geçirirsiniz, bereketli bol kazançlı bir hafta olur. Bugün aynı zamanda hükümetimizin açıklamış olduğu bazı kararların yürürlüğe girdiği, salgın sürecinde yaklaşık iki buçuk aydır kapalı olan bir kısım işyerlerimizin faaliyete başladığı bir gün. Önümüzdeki birkaç hafta içinde peyder pey diğer kapalı olan işyerlerimizde faaliyetlerine başlayacaklar. Normalleşme diyebileceğimiz bu yeni süreçte eskiye göre daha çok kuralların olduğu bir süreç içerisinde olacağız. Dünyayı kasıp kavuran ve binlerce insanın ölümüne sebep olan bir salgın sürecinden geçiyoruz.  Ülke olarak, hükümet olarak, millet olarak tabi ki bu süreçten etkilendik ama şükürler olsun ki çok fazla sıkıntı yaşamadan bu süreci belli bir aşamaya getirdik. Bundan sonra önemli olan hükümetimizin ve bizlerin açıkladığı kurallara uyulması gerekiyor. Sağlık Bakanlığında bulunan Bilim Kurulu tarafından önerilen ve kararlaştırılan kurallara hepimiz uyarsak bu süreci biraz daha rahat geçirmiş olacağız. İlimizde salgını aslında belirli bir noktaya  getirdik, geçen hafta itibariyle sıfırlamıştık ama dün itibariyle beşinci hastamız oldu. Bunlar dışarıdan gelen vatandaşlarımızın getirdiği hastalıklar, bunları kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Ancak bu şehir sanayisi ile yakında başlayacak olan turizmi ile bütün dünyaya açık bir şehir. Böyle yerlerde kuralların tam olarak uygulanması gerekir. Maske takılacaksa herkes maskesini takacak, sosyal mesafesini koruması gerekiyorsa mesafesini koruyacak, hijyen şartlarına dikkat edecek ki hastalıktan tamamen kurtulalım. Özellikle  esnaflarımız  hijyen, mesafe ve maske kurallarına uyacak ki vatandaşlarımız da uysunlar.  Bu süreçte bu kurallara dikkat edersek inşallah en kısa sürede bu salgının üstesinden geliriz. Bu virüs dünyaya bir veya birkaç kişiden yayılarak bu aşamaya geldi, dünyanın herhangi bir yerinde bu hastalığın bulunuyor olması bu hastalığın bitmesini engeller. Yâda ülkemizin herhangi bir yerinde bu hastalık devam ediyorsa bizde de bu hastalığın bitmesi zaman alır. Onun için kurallara bir müddet daha uymamız gerekiyor, bu kurallar çok da zor kurallar değil. Maske takacağız, mesafeli duracağız ve hijyen kurallarına uyacağız. Kurallar bu kadar basit, bunu sağladığımız müddetçe sevdiklerimizi ve yaş almış büyüklerimizi korumuş olacağız. Esnaflarımıza hayırlı, bol bereketli kazançlar diliyorum, bizler her zaman yanınızdayız.”diye konuştu.