Bu haber :09/04/2020 16:49 Tarihinde Eklendi 16804 Kez Okundu

Sokak Hayvanları Yalnız Bırakılmıyor

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla alınan tedbirler, lokanta, restoran, kafeterya gibi yiyecek içecek servisi yapılan yerlerden ve vatandaşlar tarafından beslenen, Safranbolu’daki sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.

Safranbolu Kaymakamlığı koordinasyonunda, Safranbolu Tarım ve Orman Müdürlüğü, Safranbolu Veterinerleri ve Marketleri tarafından Safranbolu’da yaşayan sokak hayvanlarının yaşam alanlarına, parklara, bahçelere muhtelif yerlere mama, yem ve içecek bırakıldı.

Koronavirüs salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediğini belirten Kaymakam Dr.Fatih Ürkmezer;” Sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıkmıştır. Park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılacak ayrıca bu iş için Safranbolu Belediyesi hayvan barınağına da sokak hayvanları için mama bıraktık. Sokak hayvanları için bu güzel dayanışmaya destek veren Safranbolu Veterinerlerine, Marketlere ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.