Bu haber :09/04/2020 15:36 Tarihinde Eklendi 16731 Kez Okundu

KGK Telekonferansla Toplandı

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye'deki il temsilcileri telekonferans yöntemiyle toplandı. 

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye'deki il temsilcileri ile telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Genel Başkan Mehmet Ali Dim, ulus olarak elbirliğiyle Covid 19 pandemisini atlatacağımızı, bu sürede, medya çalışanlarının da mümkün olduğu kadar evden çalışarak bu pandemiden kurtulmak için destek verdiğini ve vereceğini dile getirdi. 

Toplantıda televizyon kanallarının TÜRKSAT ve RTÜK ödemeleri ile gazetelerin sırayla yayımlanması ve Basın İlan Kurumu'ndan sağlanan gelirler hakkında da görüşler dile getirildi. Ayrıca, televizyon kanalları, gazete, radyo ve internet sitelerinin Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İŞKUR ile bağlantıları konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Medya çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar ve Küresel Gazeteciler Konseyi'nin medya çalışanlarına yönelik destekleri de tek tek değerlendirildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Yerel Medya  Meclisi Başkan Yardımıcı ve  Karabük İl Temsilcisi Serap KARAOĞLU da, Karabük medyası ve Koronavirüsle ilgili Karabük’teki gelişmeler hakkında bilgi verdi. 

Genel Başkan Mehmet Ali Dim, "Bundan sonra bu yöntemle, yani telekonferans yöntemiyle birçok toplantı gerçekleştireceğiz ve her temsilcimizin Türkiye'den haberdar olmasına vesile olacağız" dedi.

Küresel Gazeteciler Konseyi'nin 40'tan fazla il temsilcisinin katıldığı toplantı, Genel Başkan Mehmet Ali Dim'e her ilin ve ortak sorunların iletilmesi ile son buldu.