Bu haber :30/03/2020 18:24 Tarihinde Eklendi 1645 Kez Okundu

Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu

Resmi Gazetede yayımlanan kararla Karabük Üniversitesi’ne bağlı İletişim Fakültesinin adı Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi olarak değiştirildi.
Türk sinemasının duayeni, haklı olarak “Bay Sinema” ünvanına sahip, Safranbolulu hemşehrimiz Türker İnanoğlu, doğup büyüdüğü Safranbolu’ya , Türkiye’nin en güzel İletişim fakültesi yapmak için Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu’da bir araya gelerek protokol imzalamıştı.
Yapılan protokolün ardından hemen inşaat çalışmaları başlatılmış ancak fakültenin isminin Türker İnanoğlu olmasının YÖK tarafından onay almadığı bilgisi üzerine Türker İnanoğlu inşaatı durdurmuştu. Bu haberin ardından Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ve Karabük’ün siyasi büyüğü Mehmet Ali Şahin konuyu Cumhurbaşkanına ileterek sorunun çözülmesini için görüşmeler yaptıklarını açıklamışlardı. Geçen sürede resmi gazete yayınlanan kararla cumhurbaşkanı fakültenin isminin Türker İnanoğlu olmasını için imza atarak sorun aylar sonra nihayet çözüldü.
5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi binası Karabük Üniversitesine devredilen Safranbolu eski Kaymakamlık binasının bulunduğu yere inşa edilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu toplantısında YİK üyesi Mehmet Ali Şahin tarafından Cumhurbaşkanına iletildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , İletişim daire Başkanı Fahrettin Altun’a, ikinci kez “konu ile ilgilenin, YÖK Başkanı ile beni görüştürün” şeklinde bir talimat verdiğini öğrenilmişti.
83 yaşında ve Türkiye çapında haklı bir üne kavuşmuş Safranbolulu hemşehrimiz, Türker İnanoğlu’nun doğup büyüdüğü Safranbolu’da yaptırmak istediği çok güzel bir iletişim Fakültesi için başına 3 yıldır birçok olayın gelmesinin verdiği üzüntüyü aktarmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci kez devreye girdi ve 28 Mart Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Karabük Üniversitesi’ne bağlı İletişim Fakültesinin adı Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi olarak değiştirildi.
Konuyu başından beri her adımını takip eden BRTV Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya
Yılan Hikayesine Dönen Bu Sürecin Sona Ermesini Sağlayan Ve Katkıda Bulunan Safranbolu’ya Bu Dev Eseri Kazandıracak Olan Hemşehrimiz Türker İnanoglu’na, Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, TBMM Eski Başkanımız Mehmet Ali Şahin, Konuyu Sürekli Gündemde Tutmam İçin Bana Telkinlerde Bulunan Degerli Dostum, Karabük Eski Milletvekili Mustafa Eren’e, Karabük Milletvekillerimiz Cumhur Ünal Ve Niyazi Güneş’ E, Karabük Eski Milletvekili, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Konuyu Ricamız Üzerine Titizlikle Takip Eden AK Parti Kurucularından, Karabük Eski Milletvekilimiz Mustafa Ünal’a, YÖK Başkanı Yekta Saraç’a, KBÜ Rektörü Refik Polat’a, Sayın İnanoğlu’nun Çocukluk Arkadaşları İşadamı, Safranbolu Kültür Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Yılmaz Kavuşturucu, Kızıltan Ulukavak Beylere, Bu Müjdeyi Gecenin Bu Saatinde Bana İleten Cumhurbaşkanlığında Önemli Bır Birimde Görevli, Hemşehrimiz, Dostum, Kardeşim Adem Çankaya Ve İsim Konusunda Katkısı Olan Herkese Teşekkür Ediyorum. Dedi