Bu haber :03/12/2023 16:56 Tarihinde Eklendi 404 Kez Okundu

Safranbolu da Halı Saha Yok!

Safranbolu da Halı Saha Yok!
Safranbolu’da geçtiğimiz günlerde şiddetli rüzgârda Yıkılan Halı Sahanın Görüntüleri Yürek Burktu.
Safranbolu’nun ilk halı sahalarından biri olan Yenimahalle büklüm sokakta bulunan halı saha yıllardır kullanılmıyor. Geçtiğimiz günlerde fırtınadan brandaları sökülen kapalı halı saha belediye ekipleri tarafından sökülüyor. Kapatılan tesis, bakımsızlıktan ve rüzgârın şiddeti sonucunda yıkıldı ve iyice kullanılamaz hale gelmişti.
50 bin nüfusa sahip kent merkezinde bir tane bile halı saha bulunmayan ilçede gençlerin ve spor tutkunlarının maç yapma imkânını tamamen ortadan kalktı.

Spor alanlarına olan talebin artış gösterdiği son dönemde, bu durum sporseverleri oldukça zor durumda bıraktı. Halı sahalarda arkadaşlarıyla buluşan, takımlarını oluşturan ve heyecan dolu maçlar yapan gençler, şimdi maç yapacakları bir alan bulmakta zorlanıyor.

Vatandaşlar: “Sporun insanları bir araya getirdiği, sağlıklı bir yaşam ve sosyal etkileşimin önemli bir parçası olduğu düşünüldüğünde, bu bölgede bir halı saha olmaması ilçede gençlerin ve yetişkinlerin spordan uzaklaşmasına neden olabilir. Bununla birlikte, sporun sağlık açısından önemi de göz ardı edilmemelidir. Düzenli olarak spor yapmanın sağlıklı bir yaşam tarzı için önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Burada 6-6 oynanan maçları çok özlüyoruz. Zamanında maç yapmayan genç, o maçı izlemeyen aile kalmamıştır. Bizim bu sahaya ve bu alana sahip çıkmamız gerekir.

Safranbolu’da ilk açılan halı sahalardan biri olan işletmenin kapatılması ve ardından sahanın şiddetli rüzgarla yıkılması sporseverleri büyük bir endişeye sevk etti. Sağlıklı bir yaşam için sporun önemine vurgu yapılırken, yetkililerin en kısa sürede çözüm bulmaları ve spor talimatlarına uygun şekilde faaliyet gösteren bir tesisin tekrar hizmete açılması bekleniyor. Bir dönemin tek sosyalleşme alanı olan ve günümüzde yıkık durumda bulunan halı saha 7-8 yıldır kullanılmıyor.