Bu haber :30/10/2023 20:54 Tarihinde Eklendi 493 Kez Okundu

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Karabük'TE, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.
 
Karabük'te düzenlenen törende Vali Mustafa Yavuz ve Belediye Başkanı Rafet Vergili, Yenişehir Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Beşbinevler Şehitliği'ndeki programda ise Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılan programda, gaziler çeşmesi de açıldı.

Törene, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Karabük'te fener alayı düzenlendi
 
Karabük'te Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

100. Yıl Mahallesi itfaiye noktasından başlayan alayda Vali Mustafa Yavuz, AK Parti KarabükMilletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler, belediye bandosu eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle 1003 nolu caddeye kadar yürüdü.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Tüm Karabük halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Yavuz, "Karabük'te Cumhuriyetimizin 100. yılını 15 gün önce başladığımız 100 etkinlikle kutlamaya devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar etkinlikler devam edecek." dedi.

Havai fişek gösterisinin de sunulduğu etkinlik, KARDEMİR Müzik Kulübü konseri ile sona erdi.

Ayrıca Eflani ilçesinde de fener alayı düzenlendi.

Karabük'te Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'ndaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Mustafa Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının geçmişi hatırlatırken, geleceğe dair büyük bir sorumluluk yüklenilmesi gerektiğini de gösterdiğinin altını çizdi.

2023'ten itibaren, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru yol alınacağını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu istikamette geçmişten aldığımız güçle, istiklalimizi muhafaza edeceğiz. İstikbalimizi teminat altına almak için muhtaç olduğumuz kudreti, şüphesiz ki damarlarımızdaki asil kanda bulacağız. Dünyanın sayılı ülkeleri ile her alanda yarışmaya, evrensel ve insani değerlerin savunulmasında öncü olmaya devam edeceğiz. Mazlumların her daim yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise dimdik karşısında durmaya her zamankinden daha fazla azimli ve kararlı olacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende, şiirler ve kompozisyonlar seslendirildi, çeşitli spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Safranbolu Jandarma Komando Merkez Eğitim Komutanlığı personelinin gösteri sunduğu kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

Karabük'te Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi


Karabük Valiliğince, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Bahçelievler Mahallesi Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda, Vali Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz davetlileri karşılayarak bayramlarını kutladı.
Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
Cumhuriyetin 100. yılında Karabük'te 100 etkinlik düzenlediklerini belirten Yavuz, "Etkinliklere katılımlarından dolayı Karabüklü hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Daha nice 100 yıllara." dedi.
Konuşmanın ardından 100. yıl pastası kesildi.
Ayrıca etkinlikler kapsamında Safranbolu ilçesinde fener alayı düzenlendi.
Resepsiyona, kent protokolünün yanı sıra askerler, gaziler, şehit aileleri, engelliler, güvenlik mensupları ve kurum müdürleri katıldı.