Bu haber :20/02/2023 16:19 Tarihinde Eklendi 719 Kez Okundu

BASINIMIZA VE KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME

BASINIMIZA VE KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME,

 

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ, SAYGIDEĞER KAMUOYU….

 

Bilindiği üzere "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler yaşanmış, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve kentleri terk etmek zorunda kalmıştır.

 

Ülke olarak depremlerin yaralarını hızla sarmaya çalışırken maalesef bazı kişiler vatandaşlarımızı yanıltıcı, korku ve paniğe sevk edici bilgiler paylaşıyor.

 

İl Emniyet Müdürlüğümüzde bu konuda operasyonlar yapmış ve 3 kişi hakkında işlem başlatmıştır.

 

Üzülerek belirtmek isteriz ki hala bunu yapmaya devam edenlerin olduğunu görüyoruz.

Son olarak kentimizde kendisini tarihçi, yer bilimci, edebiyatçı, fotoğraf sanatçısı, doğa bilimci, arkeolog, akademisyen gibi sıfatlarla tanıtarak bir çok yanlış bilgiyi yaydığını, başta valilik olmak üzere bir çok kurumu sıkıntıya soktuğunu bildiğimiz bir kişi, şimdi de deprem ile ilgili “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarını işlemektedir.

 

İşlediği suçu yaşı gereği bilen ve bunu isteyerek yapan bu kişi, sosyal medya hesaplarından yaydığı yanıltıcı bilgiyi görevi gereği düzelten üyemiz Anadolu Ajansı Karabük İl Temsilcisi Ahmet Özler’e de hakaret etmiş, takipçilerinin de etmesine müsaade etmiştir.

 

Karabük’ün Eskipazar gibi kültürel mirası ile öne çıkan ilçesinde yaşayanları yanıltan ve tahrik eden bu kişi, elbette adli ve idari makamlar önünde hesabını verecektir.

 

Biz dernek olarak ilimizde 27 yıldır gazetecilik yapan ve son 14 yılını devletimizin bir kurumda icra eden Ahmet Özler’e bir yanlış bilginin doğrusunu paylaştığı için linç girişimine maruz kalmasını asla kabul etmez, buna girişenleri de çok sert bir şekilde kınarız.

 

Kamuoyuna Saygı İle Duyururuz.

 

 

Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

Serap Karaoğlu