Bu haber :07/02/2023 18:33 Tarihinde Eklendi 607 Kez Okundu

Karabük ve ilçelerinden deprem bölgesine yardım tırları gönderiliyor

Karabük'te vatandaşların desteğiyle hazırlanan yardım tırları, deprem bölgesine hareket ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının hızla sarılması amacıyla yurt genelinde başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin dört bir yanından harekete geçen duyarlı vatandaşlar ve iş insanlarının topladığı yardımlar resmi ve sivil toplum kuruluşlarının koordinesinde depremzedelere ulaştırılıyor.

Karabük'te depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere Valilik koordinasyonunda yardımlar toplandı.

Ayni ve nakdi yardımlar ile gıda, giyim, temizlik malzemeleri, battaniye, mont, eldiven ve temel ihtiyaç malzemeleri deprem bölgesine ulaştırıldı.

Safranbolu ilçesinde de AFAD koordinesinde gerçekleşen kampanyaya duyarsız kalmayana vatandaşlar, belediye ye ait Hayır Çarşısı'na yardımlarını getirdi. 2 tırla bu yardımlar yola çıktı. 

Ayrıca Eskipazar, Yenice, Eflani, Ovacık kaymakamlıklarının organizesinde bere, atkı ve şal için Halk Eğitim Merkezi'nde dikim çalışmaları başladı.

Öte yandan Karabük 1. Amatör Lig'de mücadele eden Aday Yapı Eflanispor yönetim kurulu üyeleri, deprem bölgesinde kullanılmak üzere Karabük Valiliğine 25 bin lira yardımda bulundu.

Kentten bireysel olarak deprem bölgesinde areama kurtarma, yiyecek hizmeti vermöe gibi amaçlarla hareket edenler de oldu.