Bu haber :25/11/2022 18:44 Tarihinde Eklendi 681 Kez Okundu

KARDEMİR'de 4 nolu yüksek fırın yenileme çalışmaları tamamlandı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 4 Numaralı Yüksek Fırınının yenileme çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin ilk entegre sanayi kuruluşu olan KARDEMİR'de Nisan ayında başlatılan yenileme çalışmalarının tamamlandığı ve bugün yapılan törenle hizmete alındığı belirtildi.

Fırının ilk ateşinin KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar tarafından yakıldığının aktarıldığı törene, yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Toplam dört adet yüksek fırını ve çelikhanesi ile birlikte yıllık 2,5 milyon ton sıvı ham çelik üretimi gerçekleştiren şirketimiz, mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni yatırım hedefleri ile ulusal ve uluslararası çelik sektöründe gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor. Özellikle vasıflı çelik ve yeni ihracat pazarları konusunda çalışmalarını ilerleten fabrikamız, 2022 yılı içerisinde tamamlamış olduğu iki yüksek fırın yenilenmesi ile gelecek yıllara daha emin adımlarla ilerliyor." denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alparslan Bayraktar, yenileme çalışmalarının planlanan tarihte gecikme olmadan tamamlanmasından duydukları memnuniyetin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Fırınımızın yenileme çalışmalarının tamamlanıp, faaliyete alınıyor olmasının, Büyük KARDEMİR ailesine, kentimize ve Türk çelik sektörüne hayırlı olmasını dilerim."