Bu haber :26/05/2022 03:52 Tarihinde Eklendi 457 Kez Okundu

Safranboluda Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Safranboluda Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, asfalt sezonunun açılmasıyla başlayan asfalt çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. “Hava sıcaklıklarının artmasıyla kış boyunca yapamadığımız asfaltlama işlemlerine başladık. Bu, tabi ki hemen olan bir şey değil, süreç gerektiriyor.” diyen Başkan Köse, süreç hakkında şunları söyledi:

“Yolun hazırlanması, reglaj, serme, sıkıştırma ve en önemlisi üretim. Üretimi ne kadar önemsediğimi biliyorsunuz. Kendi çiçeklerimizi, sebzelerimizi, safranımızı, ahşap malzemelerimizi ve kıtırımızı ürettiğimiz gibi asfaltımızı da kendimiz üretiyoruz. Bunu kendi işçimizle, Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı Asfalt Şantiye Şefliğimizde, saatlik üretim kapasitesi 60 ton olan asfalt plent tesisimizde yapıyoruz.”

Belediye Başkanı Elif Köse, asfalt maliyetlerinin de oldukça arttığının altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

“Göreve başladığımızda, 1 ton asfaltın maliyeti 185 lira idi. Şimdi ise 556 lira. Bu bizim bahanemiz değil ancak işlerimizi ister istemez yavaşlattı. Vatandaşlarımızdan, asfalt için çok fazla talep alıyoruz. Taleplerin dışında, asfalta ihtiyacı olduğunu belirlediğimiz sokaklar var. Hepsini yapmamız tabi ki biraz zaman alacak. Vatandaşlarımıza, gösterdikleri sabırdan ötürü teşekkür ediyorum.”