Bu haber :24/11/2021 17:14 Tarihinde Eklendi 604 Kez Okundu

“Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır."

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 100. Yıl Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Programa Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcısı Ahmet Sami Meram, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “Öğretmenler Günü” mesajının okunması ile devam etti.

Öğretmenlik gibi onurlu mesleğe yeni başlayan Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi Öğretmeni Şule Kuzuoğlu’nun göreve yeni başlayan öğretmenler adına yaptığı konuşmasının ardından Karabük Atatürk Ortaokulundan emekli olan öğretmenimiz Saim Çetin emekli olan öğretmenlerimiz adına konuşmasını gerçekleştirdi.

İlkokullar arasında yapılan şiir okuma yarışmasında birinci olan Kayabaşı İlkokulu öğrencisi Yağmur Naz Bilgin’in okuduğu şiirin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Lise ve dengi okullar arasında yapılan “Öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencisi Beril Deniz’in kompozisyonunu okudu.

Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri, Aday öğretmenlerimizin, Demir Çelik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Timur Dizdar eşliğinde, “Öğretmen And”yla yemin etmesi ve emekli olan öğretmenlerimize Vali Fuat Gürel tarafından hizmet şeref belgesi ve plaket verilmesi ile devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından sona erdi.

Program öncesinde Demir Çelik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle hazırlanan “Öğretmen” konulu fotoğraf sergisini gezen Vali Fuat Gürel ve Özlem Aras Gürel serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.