Bu haber :18/11/2021 15:48 Tarihinde Eklendi 335 Kez Okundu

Denetimler Devam Ediyor

Kış aylarının gelmesiyle vaka sayılarındaki artış covid-19 denetimlerinin artmasına neden oldu.

Vaka artış sayılarında Türkiye il genelinde Karabük’te de çoğalmasından dolayı covid-19’la mücadelede ekipler maske mesafe ve hes kodu denetimlerine yoğunlaştırdı.

Toplum sağlığını korumak ve koronavirüs ile mücadele de Denetim Ekipleri çarşı, toplu taşıma araçlarında, kişisel araç ve otomobillerde maske denetimi yaparak vatandaşların toplum bağışıklığı sağlamak için aşının önemine dikkat çekti.

Denetim Ekipleri, Covid-19 salgınına karşı maskenin doğru ve sürekli kullanımını sağlamak maske mesafe ve hijyen kuralları ile HES kodu ile ilgili denetimlerde bulunurken Karabük il sağlık müdürü Ahmet Sarı sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın yazısını paylaşarak tedbirlerin gerekli yerlerde alınmasının önemine dikkat çekti.

Paylaşımda ;

Dr. Fahrettin Koca

Tedbir, gerekli olduğu yerde alınmalı. Örneğin yakınımızda kimse yoksa maske gereksiz, insan yoğunluğunun fazla olduğu ortamdaysa maske vazgeçilmezdir. Şartlar zamanla TEDBİR YORGUNLUĞUNA ve ciddi ihmale yol açtı. Mevsim kış. Tedbirleri makul şekilde tekrar uygulamaya koyalım.