Bu haber :19/10/2021 14:30 Tarihinde Eklendi 524 Kez Okundu

19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

Safranbolu’da 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı. Misak-i Milli Demokrasi Meydan’ında düzenlenen törene Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Hasan Başkök, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Aydın, siyasi partilerin İlçe Başkanları, İlçe Müftüsü İsmail Temur, Daire Amirleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal ve Ahmet Şahin, Belediye Meclis Üyesi Kemal Akgül, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.

Mahalle ve Köy Muhtarlarının Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasına geçildi.

Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Yavuz ile Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkan Vekili Deniz Türker’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından; Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, “1829 yılından bu yana mevcudiyetini koruyan Muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahalle veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir.

Vatandaşlarımızın oyları ile seçilen Muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimiz ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Kaymakamlığımız bu kadar önemli bir görevi ifa eden Muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için elverişli koşullar oluşturmak noktasında kararlıdır.

Bu vesile ile tüm Köy ve Mahalle Muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri ile Muhtarlar kahvaltıda tekrar bir araya geldi.

Muhtarların, ülkenin yönetiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse kahvaltının ardından yaptığı açıklamada, “Gerek Belediyemizde faaliyete geçirdiğimiz Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'müz gerekse her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Muhtarlar toplantısı ile, ilçemize daha güzel ve hızlı bir şekilde hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz.

Muhtarlarımız hizmetin alınmasında olduğu gibi, Belediye ile vatandaş arasındaki en önemli köprü. Sorunların çözümünde, taleplerin yerine getirilmesinde ve takibinde önemli bir rol üstlenen Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Köy ve Mahalle Muhtarlarımızın '19 Ekim Muhtarlar Günü’nü' kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.’’ dedi.