Bu haber :19/10/2021 14:29 Tarihinde Eklendi 1155 Kez Okundu

“Camiyi Cebimden Yaptıracağım”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ,  yıkılan Karabük Valiliği binasının bulunduğu alana yapılacak Merkez Cami yapımı  için Karabük İl müftülüğünde bir protokol imzalamıştı. Yapılan bu protokolün ardından Karabük Belediyesi tarafından yapılacağı düşünülen caminin yine Başkan Vergili’nin sosyal medyasında bağış için iban  numarası vermesi üzerine   bir çok  yorum yapıldı.

Yapılan yorumlara sert çıkan Vergili, “camiyi cebimden yapacağım “ dedi.

 

Selçuklu dönemi mimarisi olarak inşa edilecek 2 bin 500 kişilik Merkez Cami için Başkan Vergili hayırseverlerden katkı sağlamaları için sosyal medyadan çağrıda bulununca ,aminin belediye bütçesinden yapılacağına dair artan eleştiriler üzerine aynı paylaşımının altına açıklama yapan Başkan Vergili, “Bir Allah’ın kulu Camiyi belediye bütçesinden yapacağımıza dair bir açıklamamı göstersin, ben bu camiyi cebimden yapacağım” dedi.

Başkan Vergili söz konusu açıklamasında şöyle seslendi;

Değerli Dostlarım Yapılan bazı yorumları hayretle ve ibretle okuyorum.

Efendim neymiş, belediyenin parası mı bitmiş de IBAN atılıyormuş..

Bir Allah’ın kulu benim “Bu camiyi belediye bütçesinden yapacağız” şeklinde bir açıklamamı göstersin, ben bu camiyi cebimden yapacağım.

Bazıları da diyor ki; “Cami yapacağına okul yap.

Sanırım bu cümle ile muhatap olacak en son insanım. Allah’a şükürler olsun ki hep bu şehirden aldığımızı bu şehre vermeye çalıştık. İmkânlarımız dâhilinde cami de yaptık okulda. Allah bize imkân verdiği müddetçe de yapmaya devam edeceğiz.

Biz bu camiyi şehrimizde cami eksikliği olduğu için filan da yapmıyoruz. Biz bu yola çıkarken; “ Merkez camii konumunda bir camimiz yok, kalabalık bir cenazede Ulucami artık yetersiz kalıyor, şehrimizi sembolize eden anıtsal bir mabed yapacağız” diyerek çıktık. Kaldı ki tüm şehirlerdeki meydanların yanında mutlaka bir anıtsal ibadethane vardır. Örnek; Sultan Ahmet Meydanı.

Ayrıca biz belediye olarak yardım toplamıyoruz. Yardımı, Cami Yaptırma Derneği topluyor. Kimse de yardım yapmak zorunda değil. Adı üzerine yardım. “Benimde bir tuğlam olsun” diyen imkânları dâhilinde yardım eder.