Bu haber :19/10/2021 14:28 Tarihinde Eklendi 1006 Kez Okundu

“Alo 182” Çilesi

(KBÜ)Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve Alo 182 üzerinden randevu almak neredeyse imkansız !ii

 Muayene olabilmek için  bir türlü randevu alamayan vatandaşlar da şikayetlerini  ancak sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışıyor. 

(HABER MERKEZİ) – KBÜ hastanesinde tedavi olabilmek için randevu alamayan vatandaşlar isyan ediyor.

  Birçok vatandaş, Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden kamu hastanelerine randevu bulamamaktan dert yanıyor.

Şikayetlerini sosyal medya platformlarından dile getiren vatandaşlar, bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirtiyor. Kimi polikliniklerde ise aylar sonrasına bile randevu oluşturulamıyor.

Hastanede Acil Ameliyatlar Dışında Ameliyat Yapılmıyor

 

ŞİKAYET YAĞIYOR

Sosyal medyada MHRS ve Alo 182 için yazılan yüzlerce şikayet var. İstediği bölümden randevu alamayanlar, özellikle kardiyoloji bölümünde muayene olamayanlar , randevu alamadıkları için özel hastaneneye gitmek zorunda kalanlar, parası olmayanlar ölecek mi diye veryansın ediyor!..

NEDEN AMELİYATLAR YAPILMIYOR

Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesinin bölge hastanesi konumunda çalıştığını biz Karabük basınında defalarca haber yaptık. Ancak son günlerdeki vatandaş şikayetleri hastane ile ilgili bir türlü durulmuyor. Covıd vaka artışı yaşanan ilimizde yoğun bakım ünitelerinin Covıd hastalarına tahsis edilmesi nedeni ile ne yazıkki ameliyatlar neredeyse durdurulduğu hatta ameliyathane ekibinde çalışan personellerin bile başka servislerde görevlendirdiği konuşuluyor.

Özellikle kardiyoloji doktorların eksikliği ve mevcut doktorların son günlerde tek tek hastaneden ayrıldığı söyleniyor.

Doktora muayene randevusu almak çile,

Kontrole gidebilmek çile,

Yetkililere ulaşabilmek çile.