Bu haber :19/10/2021 14:26 Tarihinde Eklendi 424 Kez Okundu

HAYATBOYU ÖĞRENME FAALİYETLERİ DEGERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve usta öğreticiler ile Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde değerlendirme toplantısı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında yapılan toplantıya, Şube Müdürü İhsan Parlak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Alim Aslan , öğretmenler ve usta öğreticiler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Safranbolu eğitim ailesinin örgün ve yaygın eğitim kurumları ve bu kurumlardaki yönetici, öğretmen, öğrenci, usta öğretici, kursiyer ve veliler ile büyük bir aile olduğunu belirterek 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda örgün eğitimin dışarısında kalan tüm vatandaşlarımıza halk eğitim merkezi aracılığıyla ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi, donanım ve mesleki yeterliliklerini arttıracak eğitimler verdiklerini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; Toplumsal gelişmeler, bireylerin var olan niteliklerinin hızla eskimesine yol açmakta ve yenilenme ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Bireylerin sürekli değişim içerisinde olan işgücü piyasasında durumlarını koruyabilmeleri için bazı nitelikleri kazanmaları ve bu nitelikleri geliştirerek yenilemeleri gerekmektedir. Günümüzde eğitim, sosyal, kültürel ve bilimsel işlevlerinin yanı sıra nitelikli iş gücü yetiştirme, küresel ve ekonomik gelişime katkı sağlama boyutlarıyla da ön plana çıkmaktadır. Bu yeni anlayış içerisinde eğitim, erken bebeklikten yetişkinliğe uzanan, pek çok yöntem ve kaynağı içeren, devamlılığı olan bir süreci ifade etmektedir. Dedi.

GÜMÜŞ; Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin topluma beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunma misyonu ve hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim anlayışıyla sürdürüldüğünü vurgulayarak bu çalışmalarda görev alan ve emek sarf eden yönetici, öğretmen ve usta öğreticilere, eğitimlere ve kurslara katılan kursiyerlere ve hayat boyu öğrenme süreçlerine katkı veren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Toplantı, katılımcıların gündem maddeleri doğrultusunda görüş ve önerilerini ifade etmeleri ile sona erdi.