Bu haber :09/03/2020 17:15 Tarihinde Eklendi 4474 Kez Okundu

Şerife Asmaz’dan “Kadın” Sergisi

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programının ilk günü etkinlikleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet Kadınları Sergisi ile Safranbolu Kadını Şerife Asmaz'ın "Safranbolu'da Kadın Sergisi" de vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Akabinde Tuğba Turan'ın "Adı Cemre Olacak" adlı kitabının imza günü etkinliğine geçildi.

Katılımcılara teşekkür plaketlerini takdim ettikten sonra 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü hakkında konuşma yapan Başkan Köse; "Dünya Kadınlar Günü, ülkemizde artan kadına şiddet olayları nedeniyle her geçen yıl daha da önemsediğimiz, sesimizi duyurmaya çalıştığımız bir gün haline geliyor. Bu nedenlerle bu yıl farkındalık yaratmak, bize örnek teşkil eden kadınları anmak, güçlerini ve kalplerini kıran acılarla yüzleşmek zorunda kalan şehit anneleriyle dayanışmak ve kadın emeğine, sanata ve edebiyata yani üretkenliğin olduğu her alana destek olmak üzere, üç güne yayılan bir program planladık.

8 Mart Pazar akşamına dek sürecek bu üç gün boyunca kadının toplumdaki varlığına dair birbirinden önemli konuşmalar dinleyecek, tartışmalarda bulunacağız. Kökleri topraklarımıza dayanan La Diva Turca’mız Leyla Gencer’in eşsiz yaşamına ve sanatına olan bağlılığını izleyeceğiz, sergilerde bulunacağız, sinemaya gideceğiz, tiyatroyla buluşacağız!

Bilhassa değinmek istediğim bir konuda hepimizi ilgilendiren, hepimizin yüreklerini dağlayan şehitlerimizin annelerine yaptığımız ziyaret… Evlat acısını vatan sevgisiyle bastırmaya çalışan annelik makamının en yücesindeki kadınlarımızla, annelerimizle kucaklaştık, yaralarına bir merhem olamasak da… Ülkemizin karşı karşıya kaldığı vaziyetin yarattığı sancılı durum, toprağa verdiğimiz evlatlar içimizi kanatıyor. Kadının olduğu yerde çözüm, kadının olduğu yerde barış vardır. Varlığımızı “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” özdeyişi üzerinden yükseltmeye gayret edeceğiz.