Bu haber :12/07/2021 21:59 Tarihinde Eklendi 695 Kez Okundu

Muhtarlar Şahin Yavuz’a Devam Dedi

Safranbolu Muhtarlar Derneği olağan kongresi 10 temmuz cumartesi günü yapıldı. Mevcut başkan Şahin Yavuz’un tek aday olduğu genel kurula Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse , siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. Seçimli kongrede  güven tazeleyen Muhtarlar Derneği Başkanı  Şahin Yavuz şunları söyledi;

          

“Muhtar ve Muhtarlık kavramları, köklü devlet geleneğimizde 1829 yılından bugüne kadar varlığını sürdürmüş ve milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuştur.  

Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır.

 

Ulu önder Gazi M.Kemal Atatürk de “muhtar demokrasinin temel taşıdır” ifadesiyle muhtarların önemine vurgu yapmıştır

         Devlet memurlarına tanınan yeşil pasaport hakkının biz muhtarlara da verilmesini talep ediyoruz.

Demokrasimizin temeli olan muhtarlarımızın, muhtar seçilme sistemindeki kargaşanın ve israfın önlenmesi için muhtar adaylarımızın seçim kurullarına başvurarak yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi örnek alınıp muhtar seçim sisteminin günümüze uygun bir şekilde uyarlanmasını birleşik oy pusulası kullanılmasını siyasilerimizden bekliyoruz.  Son dönemlerde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlara verdiği önemin bir göstergesidir.

61.Hükümetimiz tarafından muhtarlarımızın en önemli sorunlarından biri olan sosyal güvenlik primlerinin devletimiz tarafından ödenerek mağduriyetimiz giderilmiştir. Ayrıca görevimiz süresince olan silah ruhsatımız süresiz hale getirilmiştir. 5 yıl önce kutlamaya başlamış olduğumuz 19 Ekim muhtarlar gününü resmi gazete yayınlatarak kutlamamıza vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve kabine üyelerine muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum. 

Tüm dünyayı saran Covid 19 salgınıyla mücadele esnasında muhtarlarımız tam bir işbirliği ve dayanışma ruhuyla hareket etmiş köy ve mahalle halkının bilgilendirilmesinde muhtarların rolü ve önemi büyüktür. Ayrıca salgınla mücadele de zaman gözetmeksizin çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

23.Dönem Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Ali ŞAHİN bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamış ve her zaman yapmış olduğumuz istişare ve genel kurullarımıza katılmış bizlerden desteklerini esirgememiştir. Genel Kurul davetimizde mazereti nedeniyle katılamayacağını söylemiş tüm muhtar arkadaşlara selamlarını iletmiştir.

         Derneğimizin kuruluşunda emeği geçen kurucu muhtarlarımızdan muhtarlık görevinden ayrılan arkadaşlarımıza bu vesile ile buradan teşekkür ediyorum. Dernek kapımız kendilerine daima açıktır

Kaymakamımız Sayın Mehmet TÜRKÖZ’e  ve Belediye Başkanımız Sayın Elif KÖSE’nin her ayın sonunda yapmış olduğu istişare toplantıları ile mahallelerimizin sorunlarının çözümünde bizlere yardımcı olmuştur teşekkür ederim. İl Genel Meclis Başkanı Sayın Ahmet SÖZEN’e bizlere desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Sayın Fuat GÜREL, Karabük Milletvekili Sayın Niyazi GÜNEŞ, Sayın Cumhur ÜNAL, Sayın Hüseyin Avni AKSOY ve daire müdürlerimize muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz 12 yıllık süre içerisinde derneğimizin elde ettiği başarı bireysel bir başarı olmayıp, tüm muhtar arkadaşlarımızın ortak emeklerinin ve çalışmalarının sonucu elde edilen bir başarıdır.  

SAFRANBOLU MUHTAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ; Şahin Yavuz, Şeref Yavuz, İlhami Özdemir, Sami Çevik, Bekir Yılmaz, Oktay Akerdoğan, Osman Alkan, Mehmet Ceylan, Aydın Yılmaz