Bu haber :05/03/2020 17:18 Tarihinde Eklendi 4246 Kez Okundu

Medikar’dan Kursiyerlere Eğitim

Karabük Belediyesinin Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerine yönelik eğitici ve öğretici etkinlikleri devam ediyor. Belediye ile Özel Medikar Hastanesi işbirliğinde düzenlenen konferansta kadınlara Diyabet ve Hipertansiyon konusunda bilgiler verildi.

Karabük Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi kursları bir taraftan eğitiyor, diğer taraftan öğretiyor. Belediye, şehir genelinde faaliyetlerini sürdüren alanında uzman kuruluşlarla ortaklaşa yaptığı çalışmalarla kursiyerlerin, kadın haklarından sağlığa kadar birçok alanda bilinçlenmesini sağlıyor.

Karabük Belediyesi bugün Özel Medikar Hastanesiyle farklı bir etkinliğin daha startını verdi. Yeni Mahalle, Bayır Mahalle, Namık Kemal ve Atatürk Mahallesi kursiyerlerinin ve sakinlerinin katıldığı konferansta, Medikar Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Şöhret Gedirli ve Kardiyoloji Uzmanı Murat Erden tarafından Diyabet ve Hipertansiyon ile ilgili bilgiler verildi.

Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Bu şekildeki bilgilendirme toplantılarımız değişik zamanlarda, değişik mahallelerde, değişik branşlarda devam edecek, Medikar Hastanesi yöneticilerine, doktorlarımıza ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Emine Vergili Hanımefendiye teşekkür ederim" dedi.

Medikar Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Murat Erden; "Bugün vatandaşlarımıza Diyabet ve Hipertansiyon gibi toplumda çok yaygın bulunan, tedavisi ve takibi yapılmadığında çok ciddi sonuçlar doğuran iki önemli hastalık hakkında bilgiler veriyoruz, inşallah faydalı olacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Dâhiliye Uzmanı Şöhret Gedirli ise; "Karabüklü vatandaşlarımıza diyabeti anlatıyoruz, çünkü tedavisi yapılmadığında arkasından başka sorunlarda yaratan bir hastalık, umarız faydalı oluruz" cümleleriyle duygularını dile getirdi.

Programda ayrıca Medikar Hastanesi hemşireleri tarafından şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.