Bu haber :12/06/2021 15:22 Tarihinde Eklendi 564 Kez Okundu

Safranbolu Tanıtımına Katkı Sağlayacak

Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu Safranbolu’da …

Safranbolu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen,  Tarihçi, Seyahat Yazarı, Profesyonel Turist Rehberi Saffet Emre Tonguç, Kurumsal Konuşmacı, Eğitimci, Seyahat Yazarı Serda Büyükkoyuncu ve Butik Oteller Türkiye ekibinin ağırlandığı ‘Zamanın Durduğu Kent Safranbolu’ gezisinin ilk günü Yereli Takip Et organizasyonuyla tamamlandı.

Tarihçi Yazar Saffet Emre Tonguç’un turizm ve seyahat alanında sayısız makaleleri ve kitapları bulunuyor. Bu konuda onlarca ödül almış yazarın sosyal medyada büyük bit takipçi kitlesi bulunuyor. İlçenin tarihi ve doğal güzellikleri ve aynı zamanda geleneksel yaşam biçimini kendi yazıları ve notları ile tanıtacak olan Saffet Emre Tonguç’un kentimizin tanıtıma çok büyük katkı sunacağı bekleniyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katıldığı, Araştırmacı – Gazeteci- Rehber Aytekin Aytekin’in rehberliğinde gerçekleşen şehir gezisinde Safranbolu konuklara tüm detayları ile anlatıldı.

Tarihi Belediye Binası, Hıdırlık, Yemeniciler Arastası, Demirciler Çarşısı, Cinci Hanı gibi kentin tarihi mekanlarının ziyaret edilmesinin ardından konuklara temsili Safranbolu Kına Gecesi gösterimine geçildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Safranbolu’nun tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerinin de mutlaka görülmesi gerektiğini, konuklarımızın bu bağlamda ilçemizin tanıtımında büyük katkı sağlayacağını düşünüyor, tüm misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuklar Safranbolu’ya hayran kalırken, kına gecesi etkinliğine Belediye eski Başkanı Kızıltan Ulukavak’ta eşlik etti.