Bu haber :09/06/2021 14:50 Tarihinde Eklendi 494 Kez Okundu

Şimdi aşı olmanın tam zamanı...

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet SARI sosyal medya hesabından Karabük ‘te düşen vaka sayılarını paylaşan ve çevre illerde yükselişe geçtiğini dikkat edilmesine dikkat çeken Sarı ” Şimdi aşı olmanın tam zamanı...” dedi.

Ahmet Sarı sadece Devlet hastanelerinde yapılabilen Biontech aşılarının 4 ve üzeri aile hekimi bulunan aile sağlığı merkezlerinde de randevu alabileceklerini duyurdu.

Sarı paylaşımında”

Karabük'te vaka sayılarında düşüş sürüyor. Ancak çevremizde tekrar vaka sayısı artış gösteren iller mevcut. Bu tablo bizde de aynı durumun yaşanabileceği anlamına geliyor. O yüzden aşı konusunda elimizi çabuk tutmalıyız. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden randevularını almalarını istirham ediyoruz. Şimdi aşı olmanın tam zamanı...

İlimizde Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Safranbolu Devlet Hastanesi, Yenice Devlet Hastanesi, Eskipazar Entegre Devlet Hastanesi ve Eflani Entegre Devlet Hastanesinde Biontech aşıları yapılmaktadır.

10 Haziran perşembe gününden itibaren ise Merkez Kayabaşı ASM, 100.Yıl ASM, Beşbinevler Cumhuriyet ASM, Bahçelievler ASM ve Yenice Aile Sağlığı Merkezinde de Biontech aşısı yapılmaya başlanacaktır. Biontech aşısı için şimdilik 4 ve üzeri aile hekimi bulunan aile sağlığı merkezleri devreye alınmıştır. Sinovac aşılarının 2.dozları ise tüm aile sağlığı merkezlerinde devam etmektedir.” bilgilerini verdi.