Bu haber :28/02/2020 17:20 Tarihinde Eklendi 2699 Kez Okundu

Üniversitemi Tanıyorum, Eğitimimi Tamamlıyorum

Karabük Üniversitesi ile Kılavuzlar İlkokulu arasında “Üniversitemi Tanıyorum, Eğitimimi Tamamlıyorum” projesi kapsamında bir protokol imzalandı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu, ilkokul öğrencilerinin üniversiteyi ziyaret etmelerini ve üniversiteden yararlanmalarını sağlayacak “Üniversitemi Tanıyorum, Eğitimimi Tamamlıyorum” projesi kapsamında bir protokol imzaladı. Bu protokol ile üniversite kampüsüne en yakın Milli Eğitim Okulu olan Kılavuzlar İlkokulu öğrencilerinin üniversiteyi ziyaret etmeleri, ilgi ve kabiliyetlerine göre bölümlerde derslik, işlik, atölye ve laboratuvarlar ile sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılmaları, kulüplerin sosyal sorumluluk projelerinden faydalanmaları ve öğrencilerin üniversiteyi yakından tanımaları öngörülüyor.

Protokolün imza töreninde bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan, Okul Müdürü Serkan Kayabaşı, Okul Aile Birliği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karagöz, Çocuk Üniversitesi ile Kılavuzlar İlkokulu arasında yapılan iş birliği protokolünün hayırlı çalışmalara vesile olmasını temenni ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu, “Göreve geldiğim andan itibaren Karabük Üniversitesiyle eğitim alanındaki iş birliklerimizi arttırdık. Eğitim, bilim, kültür, sanat alanında protokoller imzaladık. Zaten pek çoğu velimiz olan üniversite hocalarının okullarımıza akademik katkılarında hızlı bir artış sağladık. Aynı şekilde öğrenci kulüplerinin de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okullarımıza ciddi sosyal katkıları olmaktadır. Rektör Prof. Dr. Refik Polat başta olmak üzere, üniversite yönetimine, hocalarımıza ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan, Çocuk Üniversitesi olarak Kılavuzlar İlkokulu ile bu protokolü imzalamaktan mutluluk duyduklarını, Milli Eğitim okullarıyla pek çok alanda ortak projeler yürüttüklerini söyledi.

Kılavuzlar İlkokulu Müdürü Serkan Kayabaşı da Demir Çelik Kampüsüne en yakın okullardan biri olduklarını ve üniversite personelinin ilkokula yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek nitelikli bir gelişim sağlandığını söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karagöz de imzalanan protokolün bir başlangıç olduğunu ve iş birliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.