Bu haber :24/02/2021 16:18 Tarihinde Eklendi 2512 Kez Okundu

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İlimizde meydana gelebilecek deprem, sel, heyelan, kaya düşmesi, yangın  vb. doğal afetlere karşı hazırlıklı olabilmek, afet ve acil durum hallerinde alınacak önlemleri değerlendirmek, kamu kurum-kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında gerçekleşti.

Kısa süre önce devreye alınan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcıları Muhittin Gürel ve Ahmet Karatepe, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna vurgu yapan Vali Fuat Gürel, “Ülkemiz doğal afetlerin yaşandığı ve hareketli fayların üzerinde bulunan bir ülke. Bunun yanında sel, heyelan, kaya düşmesi ve yangın gibi doğal afetlerin yaşanabileceği bir ülke. İlimizde de benzer afetlerin görülme ihtimali çok yüksek. Bölgemizde  yaşanabilecek afet durumunda bilgi akışının doğru ve çok hızlı olması, ilgili kişi ve kurumların bilgilendirilmesi ve kurumların Koordineli bir şekilde afetlere müdahale edebilmesi çok önemli. Şimdiden hazırlıkların yapılması, kimin ve hangi kurumun ne iş yapacağının önceden bilmesi çok önemli. Afet  olduğu andan itibaren görevli personellerin Amirlerine, Amirlerinde diğer yetkililere hızlı şekilde bilgi ulaştırması ve hızlı şekilde koordinasyonun kurulup Kriz Merkezini faaliyete geçirip olaya müdahale edilmesi gerekir. Öncelikle koordinasyon kurulu üyeleri olarak herhangi bir afette, depremde bu salonda toplanmak durumundayız. Bir deprem anında özellikle haberleşme konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Afet durumlarında; deprem, sel, heyelan vb afet olduğunda haberleşme sistemimizin de çalışmayacağını düşünerek alternatif haberleşme tekniklerinin kullanılması için önlemimizi ona göre almalıyız. Önemli bir depremde ve diğer afetlerde kurul üyelerimizin nerede, nasıl, hangi görevleri olduğunu iyi bilmesi gerekiyor.”diye konuştu.