Bu haber :24/02/2021 16:17 Tarihinde Eklendi 2497 Kez Okundu

112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali Fuat Gürel başkanlığında gerçekleşen 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, 112 numarası altında toplanarak tek numara üzerinden yürütülen Acil Çağrı Hizmetleri ile ilgili genel değerlendirmede bulunularak, kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konular görüşüldü.

Acil Çağrı Hizmetlerinin ilimizde en etkin ve duyarlı bir şekilde yürütülmesinin devamlılığını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, Acil Çağrı Merkezi Müdürü Hasan Çırakoğlu tarafından kurumun çalışmaları, personel durumu, teknik konular, çağrı istatistikleri, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini içeren konular Vali Gürel ve kurul üyelerine kapsamlı bir şekilde sunuldu.

Sağlık, Polis, Jandarma, AFAD, İtfaiye, Orman vb. gibi acil ihtiyaç duyulan durumlarda “112” altında tek numara üzerinden hizmet verilmesinin zaman kaybının önüne geçilerek, etkin, hızlı ve olaylara zamanında ve doğru müdahale açısından büyük bir kolaylık sağladığını belirten Vali Fuat Gürel, vatandaşlarımızın 112 acil çağrı numarasını gereksiz çağrılarla, bilgi alma amaçlı vb. durumlarla meşgul etmemelerini gerektiğini belirtti.

Toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.