Bu haber :23/02/2021 14:41 Tarihinde Eklendi 2344 Kez Okundu

5 bin 230 kilometre köy yolunda çalışma yürütüldü

Karabük ve Bartın'da kar nedeniyle kapanan 5 bin 230 kilometrelik köy yolu, çalışmalarla ulaşıma açıldı.

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, yaptığı açıklamada, il genelinde 277 köy ve 593 mahalle ile toplamda 870 üniteye hizmet verdiklerini belirtti.

İl Özel İdaresinin sorumluluk alanında 2 bin 980 kilometre yol ağının bulunduğunu aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Kış aylarında kar yağışı nedeniyle aynı yolu günde 2-3 kez açmak zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da kilometre olarak yapılan çalışmaların rakamları yükseliyor. Biz de yapılan çalışmaları kontrol ettiğimizde ocak ve şubat ayları içerisinde yaklaşık 3 bin 810 kilometre yolu ulaşıma açtık.

Amacımız; köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sorun yaşamaması. Kimseyi mağdur etmeden çalışmalarımızı dün akşam itibarıyla bitirdik. Şu an ekiplerimiz genişletme çalışmalarına devam ediyor."

Uzun, yer yer kar kalınlığı 60-70 santimetreyi aşan bölgelerde çalışan ekiplere teşekkür ederek, "Yol iz olmadan tamamen tecrübeleriyle köy yollarını ulaşıma açan personelimiz, vatandaşlarımızın köylerine ulaşmalarını sorunsuz bir hale getirmek için gece gündüz çalıştılar." ifadesini kullandı.

İl genelinde karla mücadele kapsamında toplam 75 personelle çalıştıklarını anlatan Uzun, bu kapsamda 13 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 2 yükleyici, 6 bekoleder, 1 dozer ve 6 pickup olmak üzere 30 iş makinesiyle vatandaşlara hizmet verdiklerini dile getirdi.

Uzun, bu süreçte 112 ekiplerine de yardımcı olduklarına işaret ederek, Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı personelin, yoğun ve mesai saati gözetmeksizin etkili bir karla mücadele çalışması gerçekleştirdiğini vurguladı.