Bu haber :22/01/2021 14:10 Tarihinde Eklendi 1517 Kez Okundu

DÜNYADA BEN DE VARIM HAKLARIMLA YAŞARIM

        Dünyada Ben de Varım Haklarımla Yaşarım e-twinning Proje Yöneticisi Öğretmenleri İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan GÜMÜŞ'ü ziyaret etti.

         Ziyarette projeleri hakkında kısa bir bilgi veren öğretmenler; Projenin amaç ve hedeflerine vurgu yaparak projeyi Çocuk dünyadır, toplumun bir parçasıdır ve her çocuk var olma mücadelesi içindedir. Bu mücadelede onları destekleyecek en temel unsur çocuk haklarıdır. Çocuk hakları, insan haklarının bir parçasıdır. Bu nedenle çocuklar olmaksızın bir toplum düşünülemeyeceği gibi, çocuk hakları uygulanmadan da insan haklarının istenilen düzeye yükselmesi mümkün olmayacaktır. Çocuk haklarının korunması ve çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmesinin çocuk ve toplum için önemli olduğu unutulmamalıdır. Bunun için toplumda bulunan herkesin çocuk haklarına gereken önemi ve saygıyı göstermesi gerekmektedir cümleleriyle özetlediler.

         İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan GÜMÜŞ de ;Safranbolu İlçemiz akademik alanda olduğu gibi sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve projeler alanında da başarılı durumda. Sadece eTwinning projesinden örnek vermek gerekirse 17 okulumuzda 50 civarında eTwinning projesi yürütülüyor. Geçen hafta TÜBİTAK, bu hafta da eTwinning projesi sorumlusu öğretmenlerimizle toplantılar yaptık. Mevcut durumla yetinmiyoruz. Bütün okullarımızı farklı alanlarda projeler üreterek AB, BAKKA, TÜBİTAK, eTWİNNİNG vb yerel ve ulusal projelere başvuru yapmalarını teşvik ediyoruz. Bu projeleri çok önemsiyoruz. Çünkü projelerin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okullarımıza olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra projelerde de özverili ve fedakârca çalışan ve gayret gösteren bütün öğretmenlerimizi kutluyorum. Sizlere de ziyaretinizden ve projenizden dolayı teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. dedi.

         Kuruculuğunu Karabük Çelik İş Ortaokulu PDR öğretmeni Ayşenur SAKA, Yunus Emre İlkokulu öğretmenleri Neslihan EVİRGEN GENİŞ ve Gülbahar KAYA'nın yaptığı projede Mimar Sinan İlkokulu öğretmeni Nurhayat YILMAZ, Safranbolu Altın Safran İlkokulu öğretmeni Şebnem YILMAZ ile birlikte 5 farklı ilden 5 ortak, Romanya'dan da 1 ortak bulunmaktadır. Bu proje ile çocukların haklarını nasıl algıladıklarını görmek, haklar konusunda hem çocuklarda, hem de toplumda farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.