Bu haber :08/01/2021 14:46 Tarihinde Eklendi 4552 Kez Okundu

Akif’in İzinde Bir Gençlik Şiir Yarışması

İstiklal Marşı, büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un, Anadolu’nun dört bir yanında devam eden Milli Mücadele’nin ruhunu ve azmini yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye heyecan ve ruh kazandıran abidevi eseridir. İstiklal Marşı’nın anlam ve öneminin hatırlanması, ayrıca İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye’yi bize vatan kılan şehit ve gazilerimizin yad edilmesi amacıyla, İstiklal Marşı’nın yazılmasının ve TBMM tarafından kabul edilmesinin 100. yılı olan 2021 yılı “İstiklal Marşı” yılı olarak ilan edildi.

Bu amaçla, Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan ilki, KBÜ öğrenci ve mezunlarına yönelik olarak düzenlenen  “Akif’in İzinde Bir Gençlik Şiir Yarışması” oldu. Yarışmaya başvuran öğrencilerin eserleri sosyal medya üzerinden takipçilerin beğenisine sunuldu. Yayınlanan 31 adet eser arasından en fazla beğeni sayısına ulaşan ilk 10 eserin sahibi öğrenciye Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Safahat aldı kitabı, KBÜ logolu ürünler ve bazı hediyeler verildi.  Akif’in İzinde Bir Gençlik Şiir Yarışmasında seslendirdiği şiir ile 1. İlayda Üstün, 2. Fatma Yıldız, 3. ise Adem Özdemir oldu.

2021 “İstiklal Marşı” yılı içerisinde devam edecek olan etkinliklerden bazıları ise, KBÜ’lü öğrencilerin kaleminden çıkacak duygu ve düşüncelerin yer aldığı “İstiklâli ve İstikbali Anlamak” adlı kitap basımı ve “İstiklâli ve İstikbali Anlamak” konulu sergi olarak gerçekleştirilecek.