Bu haber :08/01/2021 11:46 Tarihinde Eklendi 4652 Kez Okundu

Karaoğlu'ndan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı

 

Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği (KGİD) Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Karabük temsilcisi Serap Karaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Başkan Karaoğlu, yaptığı açıklamada, 10 Ocak tarihinin Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. 

 

Anadolu basınının her zaman görevini layığı ile yerine getirdiğini anlatan Karaoğlu, "Anadolu basını olarak bizler, Anayasadan aldığımız güçle gece-gündüz demeden halkın haber alma ihtiyacını karşılıyoruz. Vatandaşla devlet arasında da köprü görevini üstleniyoruz. Bunu Milli mücadele yıllarında yaptık, ülkemizin geçtiği sıkıntılı süreçlerde de yapıyoruz. Anadolu basını konu beka olduğunda yine üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir." diye konuştu.

 

Anadolu basınının güçlükle ayakta durduğunu, buna birde pandeminin eklendiğini, bir an önce yetkililerin nefes aldıracak önlemler getirmezse kapılarına kilit vurabileceklerini belirten Karaoğlu, şöyle devam etti:

 

"Görevimizi zor şartlar altına yerine getirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün verilen destekler azalmakta, giderler büyümektedir. Devletin ilgili kurumları geleceğin güçlü Türkiye’si için mutlaka Anadolu basınını desteklemesi ve sektörde yaşanan sorunları çözmesi gerekir. Bizler kamu vicdanının sesi, demokrasilerin vazgeçilmeziyiz. Acilen yasal düzenlemelere gidilmez ise zaten kapılarına kilit vurmaya başlayan Anadolu basınına yenileri hızla eklenecektir. Bizim için özel olan bu günlerde yetkililer tarafından sesimizin duyulmasını istiyoruz." 

 

- 20 gazeteciyi koronavirüsten kaybettik 

 

Dünyayı etkisi altın alan Kovid-19 pandemisinden en çok zarar gören meslek mensupları arasında yer aldıklarının altını çizen Karaoğlu,  "Türkiye’de 2020 yılında koronavirüs enfeksiyonuna yakalanan 300’den fazla gazeteciden 20’si yaşamını yitirdi. Dünyada ise kesin rakamlar tam bilinmemekle birlikte uluslararası kuruluşların derlediği bilgiler ışığında, 20 binden fazla gazetecinin koronavirüse yakalandığı, bunlardan 600’ünün hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Türkiye 20 gazetecinin vefatı ile dünyada 8’inci sırada yer alıyor. Zaten zor şartlar altında varlığını sürdüren basın sektörüne birde pandemi darbesi geldi. Umarım 2021 yılı her alanda olduğu gibi Anadolu basını içinde beklentilerin gerçekleştiği bir yıl olur. Umarın gazeteciler ölmez, çalışma koşulları iyileştirilir ve ayakta durmalarına destek olunur." ifadelerine yer verdi. 

 

Meslektaşlarının gününü kutlayan Karaoğlu, şunları kaydetti:

 

"Kamu adına hareket ederek, demokrasinin gelişmesine ve toplumsal bilincin oluşturulmasına değerli katkılar sunan, halkımızın doğru haber alması için özveriyle görevini yerine getiren meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza da Allah'tan rahmet, Kovid-19 ile mücadele edenler arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

 

Her 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Atatürk huzurunda çelenk sunduklarını belirten Karaoğlu, pandemi