Bu haber :23/10/2020 16:37 Tarihinde Eklendi 2537 Kez Okundu

‘’Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği’’ Kursu Başladı

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) ve Halk Eğitim Merkezi ‘’HEM’’ işbirliği ile düzenlenen ‘’Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği’’ kursu başladı. SAKEM ve HEM ortaklığıyla uygulamalı olarak, Yukarı Tokatlı SAKEM’de verilen kursta, organik tarım uygulama bahçesinde 12 kursiyer eğitim alacak.

Kurs eğitmeni tarafından verilen bilgilerde, kursiyerlerin teorik bilgileri aldıkları dersler sonrasında uygulamalı olarak eğitim görecekleri seralarda; biber, domates, patlıcan, salatalık, fasulye, semizotu, bamya, marul, çilek, kavun ve toprak gübrelemeyi ayrıca pek çok farklı ürün yetiştirme tekniklerini öğrenecekleri belirtildi.  Kursiyerlerin 3 aylık eğitim sonunda sertifikalarını alacakları ve bu alanda daha kolay iş bulma fırsatı bulacakları vurgulandı.

Daha bilinçli bir üretim yapılmasının sağlanması, verim ve kalitenin arttırılması amacıyla kurs açtıklarını belirten Belediye Başkanı Elif Köse, önemli bir tarımsal faaliyet alanı olan ve aynı zamanda küçük alanlardan yüksek gelir sağlayan ‘’Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğini’’ geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Köse sözlerine şöyle devam etti ‘’Geçtiğimiz yıl bu kursumuzda ürettiğimiz mahsuller Belediyemizin ‘’Aş Evinden’’ sıcak yemek alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kullanılmıştı. Bu kurslar, Belediyemizin bütçesine katkı sağlayan önemli faaliyetlerimizden sadece bir tanesi;  bizim amacımız kendi kendine yetebilin bir Belediye olabilmektir’’ dedi. Başkan Köse, nitelikli iş gücü oluşturmak için eğitim almanın gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.