Bu haber :21/05/2020 12:39 Tarihinde Eklendi 1807 Kez Okundu

101. Yıl Coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı özgürlük ve bağımsızlık ateşi, 101'inci yılında ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığa giden özgürlük ateşini, bundan tam 101 yıl önce Samsun'da yaktı. Bandırma isimli vapurla gittiği Samsun'dan Anadolu'ya geçen ve kurtuluş mücadelesini başlatan Atatürk'ün, Türk Milleti'ne bıraktığı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı", koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere rağmen ilimizde birçok etkinlik düzenlenerek kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Vali Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri ve emniyet teşkilatı personelinin katılımı ile Kent Meydanında etkinlik düzenlendi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Karabük’te de, saat 19:19’da balkonlardan halkımızın katılımı ve  Kent Meydanında ise protokolün katılımı ile İstiklal Marşımız okundu.

17 ve 18 Mayıs tarihlerinde Soğuksu TOKİ Konutları ile Aden Konutları önünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde Balkon Egzersizlerinin yapıldığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gün içerisinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Siyasi Parti Temsilcileri ile Gençlik Merkezi üyelerinin katılımıyla Kent Meydanı Atatürk Anıtına Çelenk sunumu yapıldı.

Vefa Sosyal Destek Grubu araçlarını süsleyerek Karabük caddelerinde gençlerimizin bayramını kutladı. Ayrıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından süslenen araçlar Karabük sokaklarında hoparlörden çalınan marşlar eşliğinde gençlerimizin bayramı kutlandı.