Bu haber :29/05/2024 20:15 Tarihinde Eklendi 1592 Kez Okundu

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİNE RAĞMEN YAPILAN FESTİVAL…

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİNE RAĞMEN YAPILAN FESTİVAL...

Safranbolu’da Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali  bugün başladı.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen festivalde kortej yürüyüşü, söyleşiler, film gösterimleri, sergiler ve konserler var.

Anlaşılan Festival dolu dolu geçecek.

Biliyorsunuz bu festivalin yapımcısı belediye… Komite Başkanı da Belediye Başkanı…

17 Mayıs 2024 tarihli 35549 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tasarruf tedbirleriyle ilgili 2024-7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi var.

Bu genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanmasına, bürokratik işlemlerin azaltılmasına ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasına ilişkin tedbirlere yer verilmişti.

Yani tanıtmaya yönelik kitap, dergi, bülten gibi yayınlar hiçbir şekilde basılmayacak, temsil, tören, ağırlama ve tanıtma giderleri olmayacak, temsil ve tanıtım giderleri zorunlu haller dışında kullanılmayacak, açılış, konferans, seminer, yıl dönümü gibi benzeri kutlama organizasyonlarına ilişkin faaliyetler ile gezi, kokteyl, yemek gibi davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak.

Bu genelge nedeni ile  İzmir'in en büyük uluslararası müzik festivali ile Ereğli 24. Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali iptal edildi.

Bu genelgeye rağmen Safranbolu’da ise festival başladı, temsil, tören, ağırlama ve tanıtma giderleri yapılıyor, açılış, konferans, seminer organizasyonları mevcut, gezi, kokteyl, yemek gibi davetler düzenleniyor, hediye ve diğer adlar altında ödemeler yapılıyor.

Kısacası Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne aykırı ne varsa yapılıyor.

Festivalin açılışına, bu tedbirlere en üst düzeyde uyması gereken, uymayanlara karşı işlem yapması lazım gelen Milletvekili Cevdet Akay ve Kaymakam Şaban Arda Yazıcı’da katıldı.

Tabi göze çarpan bir konu daha var…

Safranbolu Belediyesi’nin gölge kuruluşu gibi faaliyet gösteren bir dernek festivalde dikkat çekiyor.

Bu derneğin yönetiminde bulunan bazı isimler Belediye görevlileri. Yani hem belediye çalışanı hemde dernek yönetimindeler.

Derneğin Başkanı ise Belediye ile ticari ilişkiler içinde. Hatta Karabük Üniversitesinden bir akademisyenin kitabının basımını üstlenen belediye, ödemeyi bu dernek başkanının şahsi firması üzerinden yapıyor.

Yani bu dernek ve belediye arasında akçeli işler var.

Konuyla ne ilgisi var? diyeceksiniz.

Festivalin gezi, seminer, sergi gibi bir çok etkinliğinin altında bu derneğin, yönetiminin veya başkanının imzası var.

Bu etkinliklere ödeme yapılacaksa bu dernek, yada başkanın şahsi firması üzerinden yapılacak.

Belediye Başkanının bu derneğin yaptığı işlerin tamamını yapabilecek özelliğe sahip bir şirketi bulunan danışmanı olmasına rağmen, bu danışmanın her ay belediyeye fatura kesmesine rağmen ısrarla bu dernek üzerinden faaliyetlerin yürütülmesi kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Safranbolu Belediyesi’nden kat kat fazla bütçeye sahip yerlerde festivaller iptal edilirken burada yapılması ve bu derneğin festivali organize etmesinin elbet bir açıklaması vardır.

Elbette Sayın Başkan, Sayın Kaymakam ve Sayın Vekil bunların açıklamasını yapacaktır.

Tabi ülkede kemerler sıkılırken Safranbolu’da genelgeye uyulmamasını başta Vali olmak üzere ilgili kurumlar da soruşturacaktır.

Ne diyelim, iyi eğlenceler baylar ve bayanlar