Bu haber :13/04/2021 15:13 Tarihinde Eklendi 1067 Kez Okundu

PROJE BAŞARILARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

Safranbolu da birçok alanda olduğu gibi proje alanında da başarılı çalışmalar her geçen gün artarak devam ediyor. Birçok okul çeşitli alanlardaki projelere başvuru yaparak kabul edilen projeleri ile Safranbolu eğitim ailemize önemli katkılar sağlıyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılında 11, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 27 olan e-Twinning proje sayısı 2020-2021 eğitim öğretim yılında 87'ye yükselerek e-Twinning projelerinde de büyük bir başarı sağlanmış oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede” İlçemizde farklı alanlardaki başarılarımıza proje geliştirme ve uygulama başarısını da eklemiş bulunmaktayız. 2020-2021 eğitim öğretim yılı salgın dönemi olmasına rağmen özellikle e-Twinning projeleri açısından önemli başarıların elde edildiği bir yıl oldu. Nisan ayı itibariyle okullarımızda toplam 87 e-Twinning projesi uygulanıyor. Bunun yanı sıra başvuruda bulunan 2 okulumuz ise eTwinning Okul Etiketi almaya hak kazandı. eTwinning, Avrupa ülkelerinde bulunan okullar ile iletişim kurmak, işbirliği yapmak, ortak projeler geliştirmek ve paylaşmak amacıyla oluşturulmuş bir topluluktur. Safranbolu'daki okullarımızın Avrupa'nın farklı ülkelerindeki okullarla ve öğretmenlerle iletişim kurarak karşılıklı proje ve etkinlikler yapmalarını hem eğitim öğretim niteliğinin artmasına hem de ilçemizin tanıtımına sağladığı katkılardan dolayı önemsiyoruz. İlçemizdeki okullarımızda 87 e-Twinning projesinin uygulanıyor olması bu açıdan çok önemli. Bu başarılı çalışmaların bütün okullarımıza yayılarak proje çalışmalarını hem nicelik hem de nitelik olarak artmayı hedefliyoruz. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra proje çalışmalarında etkin görev alan ve bu çalışmaları başarı ile yürüten bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.