Bu haber :07/04/2021 16:31 Tarihinde Eklendi 2108 Kez Okundu

“İKTİDAR OLMAYA HAZIRIZ”

CHP Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile milletvekillerinden oluşan on beş kişilik heyetle Karabük’e geldi .

CHP heyetini; CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanları ve partililer karşıladı.

Karabük İl başkanlığında gerçekleşen basın toplantısında Başkan Abdullah Çakır, parlamentoya taşınması için Karabük’ün sorunlarından bahsetti. Karabük nüfusunun azaldığının ve özellikle genç işsizliğin çoğaldığının altını çizdi. 50 bin öğrenci kapasitesi bulunun bir üniversiteye ev sahipliği yapan Karabük’ün göç vermesi ve genç işsizliğin ön planda olmasının kendilerini üzdüğünü dile getirdi.   Bölgede yapımı bir türlü tamamlanmayan Filyos Limanına da değinen Çakır, bir an önce bu limanın bitmesinin ve yolların yapılması gerektiği vurgusunu yaptı. Şehir merkezinde yaşanan trafik sorunundan, esnafın pandemi döneminde  yaşadığı ekonomik sıkıntıya kadar bir çok konu masaya yatırıldı.

Bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için teşvik verilmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Çakır, “bölgesel olarak tarım ve hayvancılık  konusunda desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu. Başkan Çakır bu sorunların parlamentoya taşınmasını ve bu sorunların çözüm beklediğinin altını çizdi.

“İKTİDAR OLMAYA HAZIRIZ”

Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, toplantıda ülkenin ekonomik sorunlarına değindi. Enflasyonun 2019 Haziran ayından bu yana  yüzde 28 olduğunu ve vatandaşların ihtiyaçlarını gidermekte zorlandığını belirtti. Zonguldak, Bartın, Karabük bölgesinde ise işsizlik oranının yüzde 9.3 olduğunu söyleyen Adıgüzel “genç işsiz oranımız rekor seviyede” dedi.

CHP’li belediyelerin her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Adıgüzel, pandemi döneminde 11 milyon 300 vatandaşa nakdi destek ulaştırdıklarını, bunun yanında maske ve gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

Askıda fatura kampanyası ile faturasını ödeyemeyen  binlerce vatandaşında faturalarının ödendiğini söyledi.

Çözümün yol haritasıyla iktidara hazır olduklarını belirten Adıgüzel her an seçim olacakmış gibi tüm illerimizde çalışmalar yürütüyoruz. İktidara hazırız dedi.

Toplantının ardından Karabük esnafını ziyaret eden Adıgüzel sorunları tespit etmek adına vatandaşları dinledi. Milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in Karabük ve ilçelerine ziyaretleri sürüyor.