Bu haber :11/11/2020 17:35 Tarihinde Eklendi 6550 Kez Okundu

GELECEĞE NEFES OLDULAR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde başlatılan 11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes etkinliği kapsamında Safranbolu’da 30.000 Lavanta fidanı Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün katılımı ile toprakla buluşturuldu.

Safranbolu Beştepeler mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Mehmet Türköz, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Hasan Başkök, ,Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Ünal, Nuri Kırımlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, STK’lar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanında konuşma yapan Kaymakam Mehmet Türköz; “Bundan bir yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 11 Kasım milli ağaçlandırma günü olarak kutlanmaya başladı ve bıraktığı ateş Türkiye’de 81 vilayette 922 ilçede kutlanıyor. Bu etkinlik artık sınırlarımızı da aştı ve otuza yakın ülkede bu günü kutluyor ne mutlu bize diyoruz. Bizim dinimiz, kültürümüz, örf ve âdetimiz bunu emrediyor. Peygamber Efendimiz'de ‘Kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz' diye emretmiş. Sevgili Safranbolu'lar malumunuz dünyada arzını arttırabileceğimiz tek şey toprak, toprağı her şeyiyle korumamız gerekiyor. Mevcut zenginliğimiz olan tabiat ve görüş zenginliğimizi de koruyacağız. İşte bu faaliyetimiz hem kendimize hem de bizden sonra gelen nesillere birer nefes olacak. Bu alanda 100.000 adete yakın kızılcık, kuşburnu, alıç, biberiye, salep, dağ muşmulası, hünnap ve birçok bitki kutsal topraklarıyla kavuştu, kavuşturduk, kavuşturmaya da devam edeceğiz. Burası tıbbi ve aromatik bitki alanımız bunların yanında fidanlarımızda var. Bugün burada 30.000 lavanta fidanımızı topraklarımızla buluşturacağız. Hepimize hayırlı olsun diyoruz ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma, bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep beraber geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz. “dedi.